Kars Haber
HV
29 MART Cuma 02:41

Avrupa Spor Şehri bayrağı Sakarya’da

Sakarya, Avrupa Spor Şehri bayrağına kavuştu. Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu yöneticileri ağırlayan Başkan Yüce, “Spora ve sporcuya olan yatırımlarımız artarak devam edecek. Şehrimizin adını tüm dünyaya tanıtmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

SPOR
Giriş Tarihi : 11-01-2023 17:36   Güncelleme : 11-01-2023 17:36
Avrupa Spor Şehri bayrağı Sakarya’da

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla Avrupa Birliği Projesi kapsamında Sakarya’ya gelen Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES) yöneticilerini makamında ağırladı.

 

ACES’in İtalyan yöneticileri Alessio Di Maio ve Chira Spinato ile FİTFORKİDS’in Danimarkalı yöneticileri Pelle Plesner ve Ditte Gybel’i ağırlayan Başkan Yüce, nazik ziyaretleri için teşekkür ederek Sakarya’nın tarihi, turistik ve kültürel yapısı hakkında bilgiler paylaştı. Ziyarette ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Ersoy ve büyükşehir bürokratları da yer aldı.

 

Sakarya’ya hayran kaldı

Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu yöneticisi Alessio Di Maio, Sakarya’ya hayran kaldığı belirterek spora yapılan yatırımlar için teşekkür etti. Di Maio, ACES tarafından Sakarya’ya gönderilen Avrupa Spor Şehri Sakarya bayrağını Başkan Ekrem Yüce’ye teslim etti. Sakarya’nın tanıtım görüntülerini izleyen Di Maio, Sakarya’nın bu unvanı hakkettiğini dile getirdi. Ziyaret sonunda Danimarkalı yöneticiler Başkan Yüce’ye FİTFORKİDS adına hediye takdim etti.

 

Sakarya’mızın adı dünya sahnesinde

Avrupa Spor Şehri Sakarya bayrağını teslim alan Başkan Ekrem Yüce, “Çok gururluyuz. Avrupa Spor Şehri unvanını almak için birçok ciddi kriteri tek tek yerine getirdik ve bu unvanı hak ettik. Bayrağımızı da bugün teslim aldık. Spora ve sporcuya olan yatırımlarımız artarak devam edecek. Şehrimizin adını tüm dünyada duyurmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İnşallah 2023 yılında Sakarya’mızın adı gerçekleştireceği uluslararası organizasyonlarla tüm dünyada yankılanacak” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR