Kars Haber
HV
28 MART Perşembe 18:40

Depremzedeler için kursiyerler uyku tulumu dikiyor

Kırıkkale Halk Eğitimi Merkezi atölyelerinde gönüllü öğretmenler ve kursiyerler tarafından depremzedelere ulaştırılmak amacıyla uyku tulumu dikimi yapılıyor.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-02-2023 20:32   Güncelleme : 17-02-2023 20:32
Depremzedeler için kursiyerler uyku tulumu dikiyor

Yaşanan deprem felaketinin ardından devlet millet el ele vererek depremzedelerin yaralarının bir an önce sarılması için Kırıkkalelilerin fedakarlıkları devam ediyor.

 

6 Şubat tarihinde saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde ve aynı gün saat 13,24’de Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıcı etkisini gösteren depremle ilgili Türkiye 7’den 70’e tek yürek oldu. Deprem nedeniyle Kırıkkale Valiliği koordinesinde kentteki devletin tüm kurumları ile vatandaşlar yaraların bir an önce sarılması için seferber olmuş durumda. Deprem bölgesindeki soğuk havanın hayatı olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle çadır kentlerde ve diğer yerleşim yerlerinde konaklayan depremzede büyüklerin ve çocukların barınma, ısınma, yiyecek, giysi ve diğer ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

Bu kapsamda yurdun birçok noktasında olduğu gibi Kırıkkale Halk Eğitimi Merkezinin atölyelerinde de gönüllü öğretmenler ve kursiyerler tarafından uyku tulumu dikimi yapılıyor.

Dikilen uyku tulumları Kırıkkale Valiliği koordinesinde deprem bölgelerindeki afetzedelere gönderiliyor.

Millî Eğitim Müdür Vekili Serkan Akpınar da, uyku tulumlarının dikildiği atölyelerde incelemelerde bulunarak buradaki görevlilerden ve gönüllü kursiyerlerden bilgi aldı.

 

AdminAdmin

YORUMLAR