Kars Haber
HV
28 MART Perşembe 23:30

Yeni kok bataryası bu yıl devreye alınacak

Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, enerji verimliliğini ve üretim kapasitesini artırmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda yeni kok bataryası için saha çalışmalarına başlayan Erdemir, yüksek teknolojik özelliklere sahip dördüncü bataryasını 2023 sonunda devreye almayı planlıyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-01-2023 16:23   Güncelleme : 11-01-2023 16:23
Yeni kok bataryası bu yıl devreye alınacak

1965 yılından bu yana ürettiği yüksek kalitedeki yerli çelikle Türkiye sanayisine katkı sağlayan Türkiye’nin ilk entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, enerji verimliliğini, üretim kapasitesini ve performansını artıracak yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Erdemir’in kuruluşundan bu yana aralıksız hizmet veren birinci ve ikinci bataryalarının yerini alacak olan, yıllık 800 bin ton kapasiteli dördüncü kok bataryasının Cumhuriyet’in 100’üncü yılında devreye alınması hedefleniyor.

YÜKSEK TEKNOLOJİYLE DONATILACAK

Sorumlu üretim ve sürdürülebilirlik anlayışıyla yatırımlarını planlarken, mevcut en iyi teknikleri (EU Best Available Techniques- BAT) ve çevresel etkilerini dikkate alan Erdemir’in dördüncü kok bataryası, toz toplama filtre sistemleri ve yüksek seviye otomasyonu gibi birçok yüksek teknolojik özelliğe sahip olacak. Yeni batarya, şirketin çevre performansını artırırken, ithal kok alımının azaltılmasını da sağlayacak.

Erdemir, 2023-2024 döneminde de verimliliğe yönelik yeni yatırımları devreye alacak.

AdminAdmin

YORUMLAR